Airsoft, marca PAȘI LIBERI

Dacă te-ai crezut vreodată Rambo, dacă ai o gașcă și nu mai știți ce să faceți în timpul liber, dacă ești stresat și ai chef să urli, să alergi și să scoți răul din tine, ești de-al nostru. Ești bun de AIRSOFT.

Airsoft, dacă cumva nu știi ce înseamnă, e un sport de echipă, în care ne jucăm de-a războiu’. De-a bătălia. Cu replici de arme care par atât de reale, încât poți speria pe oricine. Suntem echipa „Pași Liberi” (da, ăia care iarna sunt monitori de schi la Șureanu) și îți oferim închiriere de arme (adică replici airsoft), uniforme și protecții. Fie ziua, fie noaptea, cu trasoare, de-ți îngheață sângele în vene. Plus o ședință foto, în timpul bătăliei.

Unde?

Ne vom lupta fie în zona Sebeșului (pădure de foioase, cimitir de mașini sau ruine de clădire), fie în Poarta Raiului din Munții Șureanu (pădure de brad), fie pe un teren pe care îl găsiți voi și credeți că e potrivit. E alegerea voastră unde vom juca. Trebuie doar să ne spuneți în care dintre cele două zone vreți să jucați, ca să ne putem organiza cu transportul. Și, ca să vă facem poftă, iată o galerie foto:

Ce oferim?

Bătălie – în zona Sebeșului: 100 lei / persoană
* include pistol-mitralieră, protecții, bile nelimitate, uniformă militară, instructaj, ședință foto sau filmare personalizată
** durată de joc nelimitată

Bătălie – în Munții Șureanu: 120 lei / persoană
* include pistol-mitralieră, protecții, bile nelimitate, uniformă militară, instructaj, ședință foto sau filmare personalizată
** durată de joc nelimitată

Bătălie – pachet nocturn: 140 lei / persoană
* bătăliile au loc începând cu ora înserării și durează maxim 2 ore
** include pistol-mitralieră, protecții, bile fosforecente nelimitate (trasoare), unitate Tracer, uniformă militară, instructaj

Bătălie – la locația oferită de client: 120 lei / persoană
* tarif valabil pentru locațiile din județul Alba și include pistol-mitralieră, protecții, bile nelimitate, uniformă militară, instructaj, foto-video
** dacă locația este în afara județului Alba, tariful va fi personalizat în funcție de distanță
*** terenul de joc trebuie să aibă obstacole naturale (copaci, tufe, etc.) și să nu aibă înclinație mare; ar fi ideal să ne trimiteți poze cu terenul, ca să hotărâm dacă e potrivit pentru joc
**** noi venim la voi cu toate echipamentele (arme, uniforme, protecții, etc.)
***** este esențial să aveți acordul proprietarului terenului, cu privire la faptul că vom juca acolo
****** durată de joc nelimitată

Bătălie – weekend cu airsoft la cabana „Pași Liberi”: 400 lei / persoană
* sosire la cabană vineri seara, plecare spre casă Duminică după-masa
** tariful include 2 nopți cazare la cabana „Pași Liberi” din Munții Șureanu, 3 bătălii cu bile nelimitate (2 bătălii de zi și 1 bătălie de noapte, cu trasoare)
*** capacitatea cabanei este de 10 locuri (adică veți forma 2 echipe a câte 5 jucători)
**** prețul de 400 lei este deja redus. În mod normal, toate serviciile oferite, fără reducere, ar costa 500 lei, adică:
- 200 lei (2 bătălii de zi)
- 160 lei (2 nopți cazare)
- 140 lei (1 bătălie cu trasoare)

Participare cu echipament propriu: 100 lei / persoană
* în mod normal, nu acceptăm participarea cu echipament propriu, întrucât business-ul nostru este bazat pe închirierea echipamentului nostru. Dar, dacă doriți neapărat să luați parte la jocurile noastre, veți plăti tariful întreg. Vă mulțumim pentru înțelegere.

De ce airsoft?

... pentru că airsoft e cel mai tare joc de echipă pe care ți-l poți imagina.
... pentru că fuga prin pădure, trasul cu arma și emoția ascunderii după crengi scot răul din tine. Exorcizează avocatul stresat, medicul epuizat și it-stul insomniac.
... pentru că airsoft-ul e un super-upgrade al jocului cu cornete. Ca un fel de pac-pac din copilărie, adus la cel mai înalt nivel de profesionalism al echipării.
... pentru că airsoft nu e paintball. Nu te umpli de vopsea (airsoft-ul e cu bile micuțe, de 6 mm), nu doare și, mai ales, totul ține de fairplay-ul de a recunoaște că ești lovit.
... pentru că e fain să te ascunzi și să te ferești de bile. Adică să nu fii împușcat.
... pentru că e la fel de fain să fii împușcat și să simți pișcătura aia, de parcă te-a pleznit un cauciuc de praștie;
... pentru că e sănătos să alergi, să urli, să te arunci pe jos, să faci echipă cu oameni reali, decât să faci cearcăne la tastatură, pe shootere virtuale.
... pentru că, în adâncul nostru, suntem toți Rambo.

De ce cu noi?

... pentru că avem terenuri de luptă splendide: poți alege să ne luptăm fie la Șureanu, printre brazi, fie în zona Sebeșului, printre stejari.
... pentru că avem replici de arme superbe, de un realism înspăimântător, de-ți vine să le probezi pe toate.
... pentru că îți dăm o uniformă atât de faină și punem pe tine niște chestii army atât de tari, de nu te mai recunosc nici părinții.
... pentru că ți-am pregătit niște scenarii grozave.
... pentru că nu e scump. Cu 100 lei joci vreo 3 ore și te înarmăm până-n dinți (armă profi, uniformă militară, cască, ochelari, mască, vestă, eșarfă, etc.).
... pentru că suntem oameni cu capul pe umeri și știm ce facem. Avem reguli (de siguranță și de conduită) și impunem disciplină. Ca-n armată. Îți facem instructaj și îți dăm protecții pentru ochi-gură-urechi-gât-piept-spate.
... pentru că centrul nostru de închirieri airsoft e un cort militar pur-sânge. N-ai mai văzut așa ceva până acum. Când intri la noi, te rupi de lume.

Ce trebuie să faci?

1. Să vorbești cu prietenii tăi, ca să vă alegeți o zi de bătălie.
2. Să ne suni, ca să programăm bătălia.
3. Ne întâlnim, vă îmbrăcăm în soldați, vă dăm arme și mergem pe teren. După care începe bătălia.

Rezervări de joc: 0762 501 913

IMPORTANT!
* număr minim jucători: 6 (3 într-o echipă); număr maxim jucători: 24 (12 într-o echipă)
* vârsta minimă: 14 ani (necesar acord parental – în acest sens veți primi, prin e-mail sau WhatsApp, formularul pentru tutore)
* declarația pe proprie răspundere se referă, de asemenea, la integritatea replicilor, la protecții, la normele de siguranță a mediului și la regimul de folosire a replicilor airsoft
* legislația în vigoare nu prevede nici o restricție privind practicarea jocurilor airsoft, cât timp acestea se desfășoară în spații delimitate corespunzător, astfel încât să nu fie periclitată siguranța publică și siguranța mediului înconjurător
* ține cont că o bătălie durează cam 3 ore. Dacă vrei să ne luptăm în zona Sebeșului, atunci trebuie să iei în calcul, în total, 5 ore, incluzând drumul dus-întors până la locație, echiparea și dezechiparea. Dacă vrei să ne luptăm în Munții Șureanu, atunci trebuie să iei în calcul, în total, 8 ore, incluzând drumul dus-întors până la locație, echiparea și dezechiparea
* bocancii de munte sunt obligatorii
* recomandăm să aveți, la voi, o curea, în cazul în care pantalonii uniformei militare, pe care v-o oferim, sunt prea largi în talie

Credite foto-video: Florian-Rareş Tileagă

ȘUREANU. Poligon airsoft

Arma la umăr, ochiul atent și respirația tăiată: iată trăgătorul, în fața țintei pe care o va doborî. Participanții la poligon vor avea ocazia să tragă la țintă cu arme airsoft, pe timp de zi și de noapte (utilizând trasoare). Sau, dacă „îi ține”, se pot duela cu pistoale. Pișcătura face rană doar în orgoliu, nu în piele. Protecțiile la ochi-gură-cap sunt obligatorii.

Unde?

Poligonul se află la cabana „Pași Liberi” din Poarta Raiului, Șureanu (județul Alba). Poți veni cu copiii, cu părinții, cu bunicii, cu cățel, cu purcel. Toți vor putea să tragă, mai puțin ultimii doi.
Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 78 km, care pot fi parcurși în aproximativ 1,50 h (fără popasuri). Ne găsești în zona Poarta Raiului, la cabana „Pași Liberi”, la foarte mică distanță de drumul principal, pe un drum care o ia la dreapta între Pensiunea „Irina” și Pensiunea „Poarta Raiului”, după ce ieși din pădure. Oricum, este imposibil să nu dai de noi, trebuie doar să urmărești bannerele noastre.

Ce vei face în poligon?

Vei trage la țintă, bineînțeles. Țintele sunt de hârtie și de lemn, perfect potrivite în decorul montan al cabanei „Pași Liberi”, amplasate la aproximativ 20 m distanță, iar armele cu care vei trage sunt automate. De asemenea, poți opta pentru scenariul „Duel” – o trăznaie care ne-a trecut nouă prin cap și care a prins foarte bine la public! Carevasăzică, doi jucători primesc două pistoale airsoft, stau spate în spate, după care fac 10 pași, se opresc, se întorc și trag. Se lasă cu râsete, fiți siguri de asta.

Cât te costă?

Poligon pe timp de zi: 30 lei / persoană
* prețul include pistol-mitralieră, protecții și 350 bile
** bile suplimentare: 10 lei / 100 bile
*** vârsta minimă: 5 ani (acord parental pentru minori)

Poligon pe timp de noapte: 50 lei / persoană
* prețul include pistol-mitralieră, protecții, unitate Tracer și 700 bile fosforescente (trasoare)
** bile suplimentare: 10 lei / 100 bile fosforescente (trasoare)
*** vârsta minimă: 5 ani (acord parental pentru minori)

Credite foto: Florian-Rareș Tileagă

ȘUREANU. Tabere airsoft

Nu e fain să te trezești dimineața, în sunet de trompetă.
Nu e relaxant să faci instrucție.
Nu e ușor să alergi prin tranșee, să fii rupt de oboseală și, totuși, să continui.
Dar e SUPERB. De NEUITAT.

Dacă v-ați săturat de ecranele voastre Smart, dacă vreți să vă bucurați de munte altfel decât prin grătare și alcool, dacă aveți chef de ceva ce nu s-a mai văzut, în România, sunteți de-ai noștri.

Vă așteptăm în taberele noastre de vară, cu specific airsoft, la cabana „Pași Liberi” din Poarta Raiului, Munții Șureanu (județul Alba). Veți dormi în cabană, veți avea program strict, veți urma reguli. Va fi intens, dar va fi frumos, fiindcă vom face bătălii airsoft, instrucție, drumeții, jocuri de cabană, etc. Iată cum a fost în anii trecuți (filmulețul are aproape 2 minute, merită savurată fiecare secundă):

Cine suntem?

Suntem echipa „Pași Liberi”, din Munții Șureanu, iar scopul nostru în viață este ca voi să vă petreceți timpul liber cu folos. De-a lungul anilor, am creat câteva produse turistice, unele de iarnă, altele de vară. Astfel, iarna avem școală de schi și închirieri schiuri, pe pârtiile de la Șureanu. Vara, însă, oferim lupte airsoft, tabere airsoft, ghidaj turistic și chiar proiecții de film. Și facem toate chestiile astea pentru ca voi să aveți ce face în vacanță, la munte. Să vă bucurați de natură prin mișcare și distracție sănătoasă. Să vă întoarceți acasă nu cu ficatul umflat, ci cu inima plină de experiențe faine, alături de oameni faini.

Ce oferim?

Pe scurt, tabere de vară, cu specific airsoft. Adică tabere în care ne jucăm de-a soldații. De-a armata. Joaca, însă, e serioasă, fiindcă în cadrul taberei avem activități în urma cărora veți primi puncte. La final, veți cumula punctajul. Iar acela dintre voi, care va avea cel mai mare punctaj, va lua premiul I, adică 30% rambursare din prețul taberei! Locul II va obține 20% rambursare, iar locul III, 10% rambursare. Așadar, cu cât ești mai sârguincios, mai ordonat, mai atent, mai rezistent la efort, mai chibzuit în bătălie și mai rapid în reacții, cu atât vei fi mai aproape de premiu! Tabăra este perfect accesibilă și copiilor (dar nu mai mici de 13 ani).

Taberele noastre durează 6 zile, de Duminică seara până sâmbăta următoare, la prânz. Iată taberele noastre în anul 2022:

10 – 16 iulie
24 – 30 iulie
07 – 13 august
21 – 27 august

Înscrierile se fac telefonic (0762 501 913) sau online (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Numărul locurilor, în fiecare tabără, este 12. Vârsta minimă: 13 ani (pentru minori e necesar acordul parental).

Ce presupune tabăra?

Capacitatea taberei: 12 persoane
Cazare în regim militar: 6 nopți în cabana „Pași Liberi”, zona Poarta Raiului, nr. 19, Munții Șureanu, județul Alba
Mese la ore fixe: programul taberei include cele trei mese ale zilei – mic-dejun, prânz și cină – la restaurantele pensiunilor din apropiere. Meniurile sunt prestabilite pentru fiecare tabără în parte și nu includ desert
Transport integral: veți beneficia de transport dus-întors Sebeș – Poarta Raiului
Ținută obligatorie: la sosirea în tabără participanții vor primi ținute militare, pe care le vor purta pe parcursul taberei
Program militar: înviorare, instrucție, învățarea pasului de defilare, mânuirea armei, bătălii airsoft, trageri în poligon airsoft, oră de liniște, alergare de rezistență, alarmă de noapte
Program recreativ: drumeții, jocuri de cabană, jocuri de perspicacitate
Concurs integrat: vom oferi punctaj atât pentru activități (vezi programul de mai jos), cât mai ales pentru conduită, ordine, disciplină, respectul față de grup. Clasamentul final va desemna trei câștigători (I, II, III). Locul I – 30% reducere din prețul taberei; locul II – 20% reducere din prețul taberei; locul III – 10% reducere din prețul taberei. Procentajele vor fi rambursate la finalul taberei, după cum urmează: locului I i se vor rambursa 510 lei; locului II i se vor rambursa 340 lei; locului III i se vor rambursa 170 lei.

Cât costă?

Prețul taberei este 1,700 lei / participant, incluzând:
1) transport dus-întors Sebeș – Poarta Raiului (78 km)
2) cazare 6 nopți în cabană
3) 3 mese pe zi, la pensiunile din apropiere
4) activități (bătălii, poligon, instrucție, mânuire, defilare, drumeții, jocuri etc.)
6) fotografii și filmări HD
7) ținută militară, armă airsoft, muniție airsoft nelimitată, protecții airsoft

Iată, în câteva imagini, cabana noastră „Pași Liberi”, în care ne vom caza:

Program

DUMINICĂ
17.00 Plecare din Sebeș
19.00 Sosire în tabără
20.30 Cină

LUNI
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Bătălie airsoft
14.30 Prânz
17.00 Instrucție cu traseu aplicativ (punctaj)
21.00 Cină

MARȚI
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Bătălie airsoft
14.30 Prânz
17.00 Învățare pas defilare și mânuire armă
21.00 Cină

MIERCURI
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Drumeție
14.30 Prânz
17.00 Bătălie airsoft
21.00 Cină

JOI
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Bătălie airsoft
14.30 Prânz
17.00 Asalt individual în urcare vs. cuib de mitralieră (punctaj)
19.30 Concurs „Găsește comoara” (punctaj)
21.00 Cină

VINERI
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Bătălie airsoft
14.30 Prânz
17.00 Jocuri de cabană (punctaj)
20.30 Cină

SÂMBĂTĂ
07.30 Deșteptare
08.00 Înviorare (punctaj)
08.30 Mic dejun
10.00 Examinări: mânuirea armei, pas defilare, poligon (punctaj)
12.00 Depunerea jurământului
13.00 Premierea participanților
14.30 Prânz
16.30 Plecare spre Sebeș

Credite foto-video: Florian-Rareș Tileagă

ȘUREANU. Ghidaj turistic

Nu ai ghid? Îți dăm noi! Dacă vrei să cunoști valorile și secretele zonei în care îți faci concediul, atunci ai nevoie de un ghid. De unul bun, prietenos, neinsistent, cunoscător al muntelui, care să te îndrume, să îți povestească despre locurile pe care le vizitezi și să te facă să iubești muntele chiar mai mult decât el. Echipa „Pași Liberi” îți oferă acest ghid.

Ce trebuie să știi?

... oferim ghidaj turistic local, pentru minim 2 turiști, maxim 14 turiști
... programări pentru tururi ghidate se fac la doar numărul de telefon 0762 501 913, cu 1 zi înainte
... durata unui tur variază în funcție de traseul ales, de la 3 ore la 10 ore
... oferim transport auto pentru maxim 5 turiști, atât în cazul obiectivelor turistice aflate la distanțe mai mari de 4 km, precum și în cazul traseelor pentru care turiștii nu au pregătirea fizică necesară (de ex. urcări pe Vârful lui Pătru)
... prețul ghidajului variază în funcție de traseu și de numărul de turiști. Cu cât sunt mai mulți turiști, cu atât prețul / turist e mai mic. De exemplu, în cazul unui grup de 2 turiști, pe cel mai scurt traseu (3 ore), prețul este 100 lei / turist, iar în cazul unui grup de 14 turiști, pe cel mai scurt traseu (3 ore), prețul este 40 lei / turist
... vom organiza un mic prânz, tip picnic, pe parcursul drumeției, dacă există solicitări în acest sens, atunci când se face programarea turului. În acest caz, turiștii care au solicitat va achita 30 lei, în plus față de prețul ghidajului
... pe parcursul drumeției vom face fotografii și filmări HD, care, apoi, îți vor fi livrate gratuit
... punctul de întâlnire pentru pornirea pe traseu se va stabili telefonic, astfel încât să fie simplu pentru toți participanții

Credite foto: Florian-Rareș Tileagă